« Home | Детето М. » | Нешто од историјата... » | ??????  » | sl.6  » | sl.5  » | sl.5  » | sl.4  » | sl.3  » | sl.2  » | sl.1  »

Доживување бр.2

Бевме со еен другар на татко ми Новаци и тој има пиштол и пукавме со него.. и беавме со две коли и старијо прашва: Еј со пиштоло шо да прам? – абе остај го ќе ми го дајш ко ќе стигниме Битола... и старијо го фрле в багажник и тргнавме... и за малер на застанва полицијааааа.... и овај бара дозвола и сообраќајна... му дава старијо.... и џандаро му вика: Ај отвори багажнико.... абе дете ќе отворам ама да не се исплашиш има пиштол! И само шо му кажа на џандаро, тој вадење пиштоло и накај него... ај после го смири некако и не пушти...

Post a Comment