« Home | Доживување бр.3 » | Доживување бр.2 » | Детето М. » | Нешто од историјата... » | ??????  » | sl.6  » | sl.5  » | sl.5  » | sl.4  » | sl.3  »

Доживување бр.4

Одам јас Новаци и излеговме јас, брачед ми, женската на брачед ми и една нејзина другарка. И сејме сеа фкафич и како шо седам осеќам нешто на куро ми лази... се гледам надолу, ко ќе видам шо да видам, нога со хулахопки... и си мислам... на брачед ми женската нема шанси, мора да е та другарка му. И јас ни 2 ни 3 му велам: “ај те молам ела малце надвор?“... Таја ни 5 ни 6 одма стана, ко ќе видам шо да видам, таја да ти била со чизми!

Текстов како да е напишан од македонскиот Данил Хармс. :)

Петар

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
http://www.kuwait.prokr.net/
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
"http://www.emirates.prokr.net/
"
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Post a Comment