« Home | Ренесанса... или повторно враќање » | ... » | Десетте правила на Гнетачите » | Македонските блогери » | Odgovor » | BRAVO! » | Elena za minister za maalski raboti i meguetnicki ... » | Како дотуркав до ова тереџе » | Na pauza » | Предлог »

Голготата на еден битолчанец

Планирав да ви подраскажам за детето, ама морав да им оддадам признание на вработените во Google и Blogger што им текнало да ја направат финтата со линковите, па еве ви го линкот до оригиналната приказна.
Е сега работата е во тоа што треба да натерам некои, посебно битолчани, да се заинтересираат и да ја купат книгата.
Значи,
За Чупите: Але купете ја.... могу е уба... и лесна е за читање. А и да запните негде РОЗЕВА е, ќе ви одговара и на полицата да ви стои, а и ако ви е па до толку до ентериерот на собата и ако не сакате да си го нарушувате со розеви бои насекаде, земете, скинете ги кориците и превртете го кафето на нив. Плус пак дека се мазни... абе милина, ќе си ги забришите и следниот ден ќе можите да ги користите пак. Е сега уште ако и белите страници ви прат проблем, шо да ви прам... дај бе не заебавајте, бели се... на се одговараат.
За бричковците (посебно за оние истрижаните со ќец и со исчешланите кркми надолу): Брат купи ја бе, абе жими се многу е јака... плус ако му ја дајш на некоја пичка можи ќе ти дај вечер. Брат не заебевај, шо ти е поважно две макијата или пичка вечер а? За истите пари е... вервај брат. А, ќе забораев, можиш пред да му ја дајш да си ја изфотокопираш. Не вервам дека Букаро ќе се лути... Тој секогаш е од страната на пичките... и самиот навива да бидат ебени. А како ќе ја ебиш бе брат ако не со книга? Остај ти брзинското сега... то ти е демоде, пробај со книга, ќе вииш!