« Home | Надежта е во младината » | “Бутките“ и “Педагошка“ » | Извинвање » | Муфтиња » | На чикмакот пред Европа » | Koljce na "rabota"  » | Нашиот Кољче » | Ај да се исповедаме » | Битолчани » | Plakat  »

Предлог

Се надевам дека многумина од вас го имате гледано филмот “City of Angels” и дека ретко некој да останал рамнодушен на него. Воопшто немам намера да навлегувам во содржината бидејќи сите знаеме како се одвиваа работите и сите на крајот се помиривме со “судбината“. Муабетот ми беше околу саундтракот. Дали го имате слушнато? Мислам дека како единствен официјален сингл од тој албум беше издаден само “Iris” на Goo Goo Dolls. Меѓутоа покрај таа песна на албумот има уште две кои навистина вредат да се споменат како што е прекрасната “Angel” на Sarah McLachlan која одеше во позадина за време на првата и единствена средба на Nicolas Cage и Meg Ryan како обични смртници и онаа на Paula Cole – “Feelin’ Love”. Е оваа последнате според мене е најсекси песна издадена во последно време. Тоа е песна која што едноставно те тера да се слечиш… најидеалната композиција за во позадина, без разлика каде си кога ја слушаш секогаш во тебе го буди “она сексито“… туку што има јас да ви опишувам како ми е мене кога ја слушам, еве ви го текстот,аа за песната ќе морате да се помачите да ја најдите оти моментално немам никаква алатка за да ја потсмалам и да ви ја наместам “на готово“ тука.
Paula Cole - Feelin' Love
Love, love
You make me feel like a sticky pistil...
leaning into a stamen
You make me feel like a mister sunshine...
Himself
You make me feel like splendor in the grass...
While we're rollin'
DAMN SKIPPY BABY
You make me feel like the Amazon's runnin' between...
my thighs

CHORUS:
You make me feel love, love, love, love, love
love, love, love, love, love
You make me feel love, love, love, love, love
love, love, love, love
You make me feel like a candy apple
All red and horny
You make me feel like I wanna be a dumb blonde
In a centerfold, the girl next door
And I would open the door and...
I'd be all wet
With my tits soaking through this tiny little t-shirt...
That I'm wearing
And you would open the door and tie...
Me up to the bed

CHORUS:
Lover, but I don't know who I am
Am I Barry White? Am I Isis? Ohhh...
Lover, I'm laced with your unconscious
Oh baby babe babe baby
I will be your Desdemona ahhhhh...
Take your time
You make me feel Ahaa
You make me feel WooWoo baby
You make me feel Ahaa mmm
You make me feel loved

Знам дека ова нема врска со блогот и со неговата намера, ама па зошто да не се шириме. Или пак ако сакате ова сфатете го како “на што се пали една обична маџермаалка“ ;).