« Home | Youtube точка » | Gossip Girl here.... екс о, екс о » | Тaking lives... taking every drop of me :) » | Предлог капа » | сТреќен ми 3-ти роденден » | » | I'm sick of it » | За денот на недоразбирањето » | 02:34 минути од американското општество » | Македонче, отвори си ги ушите »

Смрт за фоторепортерите!!!!

Не планирав на ваков начин да го прекршам мојот летен молк, ама и многу други работи не беа планирани последниве неколку дена, па еве, се случија.
Последното што се случи е новата педерска игра на Американците со неверојатни последици... за само 48 часа 2 000 мртви (реалната бројка би требало да биде далеку поголема). Она што најмногу ме погоди, а и редовно ме погодува во вакви моменти се новинарите. Настрана сите известувачи од местото, сите преведувачи кој што преведуваат отприлика... најголемиот грев пред се го носат фоторепортерите.
Кој бил бре тој идиот кој што мирно застанал наспроти оваа кутра жена и правел фотосесија и чекал таа да падне на земја за да ја направи и последната триумфална фотографија? Каде е она човечкото да се помогне во ваков момент... момент кој што може да спаси живот.

 
 
Зарем борбата за пари и моќ ги преминала и крајните граници на човечноста?

Сфакам местени работи... и војната е наместена... и сите овие што крварат по улици се невини статисти... но зарем мора ова да биде изведено како некое бедно нискобуџетно reality show каде што камерманите треба да снимаат и да не се мешаат во сценариото?

Post a Comment