« Home | Повторно на одмор » | Еден обичен ден во животот на еден обичен маџермаа... » | kako uzivase 5ar  » | Atmosfera  » | По одморот » | Е па и маџермаалците заслужија одмор » | Еден обичен ден во живото на еден обичен маџермаал... » | Какање во четири наврати » | Ко на филм » | Wall of fame  »

Маџермаалска невеста

(почнува со забавена музика од пајдушкото оро свирена на клавир, а после истата мелодија преминува во тежок рок стил)

реф. Хеј мори ти чупо,
во црвен фустан завиена
покрај кој и да поминиш
му ја прајш крвта зовриена

ооо!...охохохооооо....
со та темна кожа и тие црни коси
дури на дечињата шо си играт боси
им создваш ситни капки роси...

Кој ли на бајачка сега да ги носи....

Се заљубив во тебе
Оној ден кога
По твојата улица поминав.
Ти пред порта седеше
И на сите минувачи насмевки им делеше.
Таа твоја насмевка и мене ме фати
и се колнам дека ќе те имам
па ако сака и Папата од мртвите нека се врати

реф. Хеј мори ти чупо,
во црвен фустан завиена
покрај кој и да поминиш
му ја прајш крвта зовриена

ооо!...охохохооооо....
со та темна кожа и тие црни коси
дури на дечињата шо си играт боси
им правиш на телата ситни капки роси...

Кој ли на бајачка сега да ги носи....

(гитарско соло)

Решив утре од татка ти да те барам,
Ако треба и од пред порта ќе те крадам.
Ти убавице моја, моја ќе бидеш
Море ве и пред бога заклетва ќе дадам

реф. Хеј мори ти чупо,
во црвен фустан завиена
покрај кој и да поминиш
му ја прајш крвта зовриена

ооо!...охохохооооо....
со та темна кожа и тие црни коси
дури на дечињата шо си играт боси
им правиш на телата ситни капки роси...

Кој ли на бајачка сега да ги носи....

Кој ли мене ќе ме носи....