« Home | Да си знајте две нешта » | Букаро не го даваме! » | (od desno na levo) Vanejca, Ivanica, Kosana i Ljub... » | Бабите » | Летка – дипломирана курва и безнадежна пијаница » | Letka  » | Дали некогаш ви се има случено да слушнете некоја ... » | Fada (se izvinuvam poradi kvalitetot)  » | Која е Фада? » | Чукар Chapter II »

“Ефитини“ маџермаалски финти и изреки

На почеток морам да разјаснам дека сите овие финти, реченици и сл. кои ќе ги прочитате во продолжение се изворни маџермаалски изуми. Знам дека некој од вас ќе помисли дека нешто од ова слушнал и порано и не од маџермаалец, ама вервајте дека се лажите. Се е “патентирано“. И ај да не го тупам многу да преминам на главното.


- Шо напрај со она? (прашање кое датира од далечната 2001)
- Те бараше Мите. Кој Мите? – Мите Дупев. (наменето за идиоти)
- Ти ја запали водата во бунарот? (пак за идиотите)
- Мастафијата од Кркардаш (е ова е стандард за секој маџермаалец кој немајќи излез од муабетот шо го прај со тебе, најчесто поради недоволно разбирање на темата, ќе ти го речи само то и готово... Настанува една голема забуна кај тебе која те тера да ја напрајш најизбунетата фаца и едноставно да се откажиш од секакви понатамошни обиди да му објасниш нешто. Многу е функционална.)
- АУУУУП Маџермаале!!!! (ова е пасвордот шо мора да го знај секој маџармалец за безбедно да влези во гетото)
- Кој курац три пичке материне (за на крај)

Пи ес
Целта ми е да ви помогнам подобро да се вклопите тука и да ви ја олеснам следната посета на Меџермаале, за која се надевам дека ќе ви биде порелаксирана од претходната.