« Home | Битолчани » | Plakat  » | Ај да видиме сега кој од вас е барем малку заинтер... » | “Ефитини“ маџермаалски финти и изреки » | Да си знајте две нешта » | Букаро не го даваме! » | (od desno na levo) Vanejca, Ivanica, Kosana i Ljub... » | Бабите » | Летка – дипломирана курва и безнадежна пијаница » | Letka  »

Ај да се исповедаме

За македончето тешко дека самото доброволно ќе се исповеда од едноставна причина шо ако се осмели да го напрај то готово е... си се заебал за цел живот. Ова посебно важи во Битола оти после тој момент на искреност тешко дека ќе се осмели да уште еднаш да се прошета низ корзо. Тука кај нас во Маџермаале пак, на луѓето не им се дава таа привилегија самите да си кажат шо прат или направиле во минатото. Се навреме се открива. Иако многумина и не се свесни за тоа. Многу од нив сеуште си мислат дека никој не знае на пр. дека тие двајцата се швалери иако се комшии и тро сватој, или пак “сите мислат дека се сме цимерки... хахахаха.... никогаш и нема да дознаат шо се си играме дома....“, “Дека сум постар никој не знај дека носам танга“ . “Мислат дека овај е таткото на ќерка ми, ако...“.. итн... итн...
Арно ама, американците како поглупа нација, неможејќи да се помират со фактот дека една мала држава по име Македонија која се наоѓа некаде накај Сибир, според едни, а според други во Јужна Америка, а има и такви кои мислат дека Македонија е градче во нивната Јуесеј, успеала да пронајде формула со која можи да ги следи сите чекори на луѓето околу нив и да ги слуша и нивните најтивки муабети, решила да направи БЛОГ. И то не било каков БЛОГ... туку блог на кој шо ќе можат да си ги кажат и нивните најмрачни тајни. Муабетот не ми беше да го напаѓам глупавиот американски народ туку да ви претставам едно навистина досетливо блогче, море блогиште оти кон него водат околу 8.000 линкови, на кое можите да прочитате тајни испратени од “обични“ луѓе, а богами и да испратите нешто ваше... оти да не. За тие порешителните еве ви го сајтот http://postsecret.blogspot.com/ и одма да прицните, а за сеирџиите останува да читаат и да почнат да се сомневаат во секој шо го знат. Од мене толку...
Ајт до следниот пат!