« Home | Како имав секс на facebook (од архивата на faceboo... » | Низ... » | If All Movies Had Cell Phones » | www.domakinki.com.mk/forum/index.php » | 90210 » | ABCD LSD » | Смрт за фоторепортерите!!!! » | Youtube точка » | Gossip Girl here.... екс о, екс о » | Тaking lives... taking every drop of me :) »

Пишувам на блогот. Значи сум накурчена! 18+

А накурчена сум дека околу мене има еден куп мочковци до 30 години кои чекаат да се вработат преку партиите (било кои и да се партии - исто лајно се сите). Ќутат како пички и се плашат дека ако го кренат гласот нема да се вработат или ќе си ја изгубат работата. Да, ќе ја изгубите! Најверојатно! Ама ќе ја изгубите ако рипнете и никој не е со Вас. Денес сите сме со Вас! Не сте сами. Денес сите треба да го кренеме гласот против “демократијата“! Денес е денот кога треба да ја воведеме “анархијата“ и да им покажеме дека не сме ретардирани. Ама дека ич не сме ретардирани. Дека ние не малтретираме и убиваме на секој чекор. Дека “анархијата“ која што сакаме да ја воведеме, треба да ни дозволи да се шетаме со рацете в џеб 24 часа низ улици и никој да не смее да ни се приближи и удира по нас само бидејќи, ете сме шетале со рацте во џеб или сме си го чепкале носот на огледало пред некој излог.
Која работа и кои пари можат да го заменат чувството да шеташ сам по улици, да си свиркаш, без панцир.. онака, по летно кошулче и ич да не се плашиш дека зад тебе има некој тигар или алфа што те демнее и те чека да си го тргниш работ од гаќите подесно и да те кутнат на земја.
Младината во Македонија мора да сфати дека не е ретардирана! Не ми се верува дека овие неколку режими последните 20 години успеаа да исфрустирираат генерации на малди луѓе. Да ги натераат да веруваат дека се толку глупави што треба да се крстат во политичка партија да им најде работа. И успеаја мамето нивно! Испраја стотици млади умови и ги убедија дека нивната ретардираност може само да биде прифатена во јавна институција со партиски амин!
НЕ, не сте и не сме ретардирани! Не можaт да избркаат  90% од нивната администрација! (и така незнаат да се снајдат и во овој број). Млади сте, ќе најдите работа. Зарем не ви е срам бре на 20 години да се плашите дека еден ден нема да најдете работа ако го кренете вашиот глас? (внимавајте, гласот што треба да се крени во овој момент не е против вашиот работодаваш - гласот е за вас и за вашата безбедбост. Тука има голема разлика!)
Кај Ви е бре духот? Со што докажувате дека сте младината на оваа земја? Со тоа дека како пички се криете и ќутите? Знаете бре дека сето ова вие што го имате денес е благодарение на тоа дека некој пред вас го кренал гласот! Вашите родители, баби и дедовци своевремено кренале глас! Зарем ќе им дозволите да се срамат од Вас? Зарем после сите борби заслужуваат мочковци како вас да им се мафтаат низ дома и да леелкаат дека државата не им дала работа? Па глупи сте бре. Да можам и да има моќ, мочковци како вас во моја фрима никогаш нема да има!!!
Стигнавме до тука бидејќи молчевме - па си добивме “демократија“!
Излезете и не се заебавајте. ВИКНЕТЕ и побарајте ги вашите права! Не бидете пички и мочковци!!!!

(Се извинувам поради вулгарностите, воглавно сум фино и мирно чупе, за кое родителите не знаат дека толку викам по “интернети“ ;))

Секоја чест за текстот!
И јас сум накурчен да ти кажам право!

Алал да ти е! =)

...само, жално е што баш тие мочковци ќе бидат политички изиграни во вакви болни ситуации... марионети...

Тие одамна беа изиграни :) не верувам дека покрај вакви настани, ако се издржи машки:), ќе можат толку лесно и без мака да манипулираат со младината

narode makedonski so kakvi idei si ti? dosta bese razbudi se svesti se ne spij Ti! hahahaha rano i tekna na mladinava,na starcite im tekna pred 20, dadaddadada samo 20 godini PORANO! ali politicarite si se vozat vo koli od 70.ooo eurichi i niv ustvari kur gi boli za toa sto nekoj e nakurcen!

!

Gajle ni e za politicarite! Jas i bilo koj drug mlad covek treba sam da si sozdava idninata bash kako shto pishuva vo blogot.
Bravo

Post a Comment