« Home | На чикмакот пред Европа » | Koljce na "rabota"  » | Нашиот Кољче » | Ај да се исповедаме » | Битолчани » | Plakat  » | Ај да видиме сега кој од вас е барем малку заинтер... » | “Ефитини“ маџермаалски финти и изреки » | Да си знајте две нешта » | Букаро не го даваме! »

Муфтиња

Шо ќе беше бе ова суша… да се немало инспирација за ништо. Значи ова мрзата до крај можи чоек да го уништи. Има периоди кога едноставно се ти иди од рака, секој ден нова идеа… ама мане пак ме има фатено еден период шо ништо не ми оди. И самата неможам да си повервам како е можно да ја имам таа чест да живеам во едно маало полно со пациенти, а да стигнам до ова “тереџе“ шо би рекле нашите и толку да си го утнам блогот кој чесно си го градев овие неколку месеци. Колку само пари му дадов на дечињата на вработените во Македонски Телекомуникации. Ама не жалам ич за то, туку ми е мака шо од навистина скромно 19-то место на Virtual Macedonia се шибнав на 24-то. Не дека ме здоболе за бројката, на крај па refresh е тука за да се тешам, туку очигледно е дека доста луѓе после вториот откако го отвориле блогот си рекле: “Ех, толку беше… не вреди пак да се тормозам другиот пат и да губам време“. Ама не се откажвам бе, се надевам дека и ова ќе ми помини…
Туку дај да не ве замарам со исповедите да преминам на “сторијата“ за денес. За маџермаалските муфтиња…
Види вака таа изреката “Кур да е, муфте да е“ тука, во Маџермаале, некако најдобро се вклопва. Секој втор гледа нешто муфте да лапни. Шо било… макар и, ај да не бидам вулгарна, од таквото. Абе за грев кутрите… пола од нив се со едвај осмо, па никогаш немале шанса да се здружат со цивилизацијата. Целиот живот го поминале тука, низ Маџермаале. Се за нив е ново и кул, или преведено на нивно “јако“. Недај боже да те видат дека имаш кола, абе ко хиени ќе ти се навртат да ги свртиш едно крукче. А остај то, па ако случајно забележат дека во колата имаш радио, готово… ој да те видам истерај ги. Посебен менталитет си сме. А, и ќе забораев, ако некогаш поминиш низ Маџермаале и се прајш мангуп со гласна музика в кола, биди сигурен дека еден ден ќе плачиш по тие денови. Само да ти ја најдат колата… ојде јабана радиото. Друго шо ќе кажвав за муфтињата…. А, и дека цел живот се недонајадени. Кај шо има нешто да се касни, тие ќе се нацртат, е сега ако во краен случај се нема ништо, ќе изнајдат начин и ќе те врзат за да им купиш. Зато заеби образованието, ако овие појма немат од книги и било шо слично на нив, освен карти, ќе те ебат! Не вели дека се глупи, за разлика од многумина овие имат докторирано на Уличниот Факултет.
Немојте сега да си помислите дека со овој пост си ја навредвам мојата маџермаалска нација. Јас си сум чистокрвна Маџермаалка, заколната на верност кон мојот народ безразлика на се. Ова е само дел од вистината за моето маало. Комшиите се мојата гордост! ДА ЖИВЕАТ КОМШИИТЕ! И на комшивката швалерот!!!