« Home | Најгнасниот филм » | Петиција: Амди Бајрам за претседател на собранието... » | STUDENTS: A CHALLENGE FOR YOU » | Н.П.О. » | Пост на Perez Hilton за Тоше » | Пост за денес, за моментот и за килограмите » | Janis Joplin Tribute » | Voices... » | Stupid in America » | Rap играорци »

Да го признаеме Косово!!!

Да бидам искрена никогаш не ни планирав да се замарам со ова прашање, барем не вака јавно, бидејќи и не сум компетентна, иако јас лично сум за независност. Причината поради која бев испровоцирана да го напишам ова е Детскиот Евросонг што се одржа денес. Се беше супер, дечињата беа ЗАКОН! Македонија освои 5-то место!!! Големите л***а да јадат :)! итн...
Арно ама еден момент толку многу ме изнервира, неможев а да не изреагирам. Ебаните ни наши браќа не нарекоја Поранешна бла бла бла Македонија. Ееееех.... брат, србин, другар.... не дека ми е гајле како би се викала оваа земја, искрено сеедно ми е, ама грев е да мачиш едно дете од 7 години да изговара толкаво име и тоа на јазик кој што не му е мајчин и име кои за прв пат го чита на идиотот. Мислев дека србите не имаат признаено како Македонија. Незнам можеби, не ни планирам да проверам, ама логично ми е да сме веќе признаени.
Е сега што ми беше муабетот со Косово. Да го признаеме Косово. Не дека не треба, баш се супер луѓе. Имав прилика неколку пати да се дружам со млади и образовани луѓе од Косово и навистина се една прекрасна младина - добра, културна и забавна. ама би било фино да ги признаеме, за инает на србија. Знам дека таму би ги болело. Во една прилика Трендо имаше спомнато дека треба да го признаеме Тајван, онака, за да ја нервираме Кина ;).
И на крај
ЧЕСТИТКИ ЗА 5-то МЕСТО!

Како да викаме?

Косово републик? =))

или Former (и тие се former) Yugoslav Republic of Ceca ;)

A може Лане Моје?


Јас гласам за тоа. :)))

Чудна работа, онаа цивилизираната младина од Нашата ни Бивша Сојузна Република, навистина си ја почитувам... и многу повеќе ја сакам и ценам од оваа што живее од Скопје надолу (заклучно со Скопје). А незнам зошто... :)

... Каква независност на Косово бе ... абе за сите што имаат вакво мислење само електрична столица :D
btw какви срби баталаете ги и нив :P

кога веќе не ми бега електричната столица, и така се гледа дека се залагаш за доброто на човештвото, дај обезбеди нешто на соларно напојување :D

OBAVEZNO DA GO PRIZNAEME KOSOVO!
Makedonija treba da e najprva da go priznae Kosovo.
Vreme e da im slakneme samar na Srbive, zatoa so Oni ne ni ja priznavaat crkvata !

Post a Comment