« Home | На што да ги потрошите последните мегабајти » | Во врска со рекламите на владата... » | Пост во 03:10 еј ем » | Да го признаеме Косово!!! » | Најгнасниот филм » | Петиција: Амди Бајрам за претседател на собранието... » | STUDENTS: A CHALLENGE FOR YOU » | Н.П.О. » | Пост на Perez Hilton за Тоше » | Пост за денес, за моментот и за килограмите »

Да ти ибам новиот почеток

Имам многу очекувања за новата година. Незнам оти, можеби навика ми е, ама обично си знам што ми е во план и како да си го остварам. Секако, си oставам место за изненадувањата, пријатни или непријатни, неможам да бирам.
Како недефиниран верник и атеист, пред се, секогаш се залагам за доброто на луѓето. Арно ама колку и да се трудам нешто да сменам, осеќам дека веќе ја губам битката. Посебно со младината. Штета. Колку беше добро она “Во младината е иднината“...
За многумина и јас сум дел од таа младина. А не сакам! Несакам да ме ставаат во ист кош со тинејџерски курви. Да да... КРУВИ! И тоа во најбуквална смисла на зборот. Во мое време барем за алкохол се даваа, сега и тие се искурназија - бараaт џус. Несакам да бидам во истиот кош и со новите “IT“ експертки кои се разбираат во сите опции од мобилните телефони (блутут, инфраред), во поново време почнаа да разликуваат и VGA од мегапикселна камера(мегапикселната е покул и поскапа. море мегапикселната е статус!), исто така се разбираат во коњски сили и кубици за ефтините увезени бемвиња. А да, морам да напоменам дека “најљубоморна“ сум кога ќе ги слушнам како разговараат на теми поврзани со културата "Ами шознам... слушам се... и македонско и српско и странско". Да не ги навредвам сега до толку, сепак има ретардирани идиотки кои понатаму "странската" музика ја делат на техно и рокерско.
Туку што ми беше муабетот...
Вчера после 2 години повторно инсталирав mirc. Ме фати носталгија.
И вака ме пречекаа:

Незнам оти, ама за моронот добив слика дека ме гледа со главата исправена нагоре и се смешка додека клима со неа, а во него бавно си мисли... како и што се изразува... бавно.. полека... "исcoolирано" :)
Многу работи се смениле... asl останало ама се друго си еба мајката. Штета, не го добив одговорот за четворките. Ако некој го знае Ве молам пишете... :)

Не се нервирај чупе... :P

доста бе... како да не се нервирам, мирцот за мене беше свето нешто! Не си мирцал ти кога си бил мал? Не си пишел на почеток ZDR - ASL? не ти недостига тоа? :D
... И ред други работи... посебно тоа што сите кул фаци во градот имат телефони со камери, а јас ко будала се мафтам со апаратот! :)

КУРВИ се бре! Не КРУВИ! :P


П.С. Среќни новогодишни и божиќни празници... :? (Вака не те пречекаа на мирц?) :)))

Е па ти сега не се запнувај за буква :)
знајш колку е тешко да бидиш бесен и истовремено да притискаш на shift?:)
Патем да, Нека ни се за многу години празниците, благодарам... затоа си го сакам блогот, тука барем ќе се најди некој да ми честита :p

Happy holidays!
Ce ti pomine nervozata pri kraj na nedelava. ;)

Искаш ли да имаш един приятел от България?
Много пъти се опитвам да напиша нещо в македонските форуми, но непрекъснато ме изтриват заради езика. Пламен

е па братче бугарче, затоа господ ни дал англиски јазик, сите да си се разбереме :D

Post a Comment