« Home | Јуни... лето господово 2007 » | Најдобрата македонска печалбарска поезија » | Светото тројство » | Поддршка за педерите » | Пост без никаква вредност » | Реклама за 386-ката » | Ima lek be za kutrite? » | Абе... » | Поемата која ја читам секое утро » | Мој предлог за “тепање“ 15 минути »

Откако на Земјата се роди новиот ангел...

има скоро 22 години од тогаш...
поинаку е... подобро е...
море поинаку е...
...ги снема тапираните фризури на мајка ми, на стрина ми и на вујна ми... тетка ми од секогш си е класика. Едно време ги снема и долгите шарени кошули со поткренати раменици со колан на половината и тесните хеланки, кои за жал еве ги пак се мафтат низ Корзо. ЗОШТО?
Ги снема и џигериците кај мажите... ама ајде де, еве ги уште се мафтаат зад ушите на “мажите“. Грозно. Би го поздравила искоренувањето на Пино Силвестре! а на тие уште 2-3ца што се шлакаат со залихите од ’89 треба да им се одземе правото на глас на било кои избори. Македонија се стреми за напред!!!
Реното 4 веќе е во топилница заедно со сите спомени за слатките моменти со вкусот на чоколадата “Волим те“ и “Само ти“... ги има и сега ама го нема Реното. Го заменаа со кола со радио со це де и вуфер во бажникот. А за тоа што се јади во денешните коли неможам со точност да кажам. Јас лично јадам се што како за помошно средство не му е потребна лажица. А радиото е сеуште без це де... уживам во магијата на радио програмата, има нешто во тоа што никогаш неможе да се одземе.
Полека исчезнува вистинскта музика, плочите веќе ги испративме во историјата. Има обиди на одделни компании да ги вратат, ама шо кур ми се кога се дигитално изнашминакни... Rolling Stones на 128kbps или на 192 или на 360kbps? Сакам да ми шушка... а и да шушка кај да ја шушкам? Ај јас стариот stereo system го користам како масичка до креветот за да ги оставам фотокопираните учебници за да мисли мајка ми дека сум учела и сум заспала. А овие останатите искомплексирани дечишта на последиот бран селани? на shockwave дивидито со сараундот ќе ги слушаат?


Ми се приспа... ќе продолжам за некој ден... 22 не се малку иако младо и свежо се осеќам :)а да... ќе ја заборавев Династија